En balanceret forpart?

Byt din e-mail adresse til 4 værdifulde moduler
med teori og praksis om at opnå en balanceret ridehest.

Hestens kranie

Hestens kranie består af 34 knogler – den ene er underkæben (mandibula)

Kranio Sakral Terapi er i daglig tale kendt som “KST”. Det er en af de mildeste og blideste afbalanceringsteknikker, hvor der arbejdes med lette teknikker hvor presset er på max 5 gram. Dette er en teknik jeg ofte bruger, ved de meget sensitive eller meget ømme heste. Nogle gange starter jeg med KST før massage da denne teknik er så blid og effektiv.

 

Hvordan virker KST?
Kranio Sakral Terapi referere til kraniet (kranio) og korsbenet (Sakral). Teorien bag KST bygger på den væske (cerebronalvæske) der flyder mellem hjernehinderne i hvirvlesøjlen fra kraniet til korsbenet, har en rytme der skaber små bevægelser imellem knoglerne i Kranio Sakral-Systemet. KS-Systemet er selvregulerende og kan derved hele sig selv indefra. Væsken reguleres og udskilles 3-4 gange i døgnet hvor ‘affaldsstoffer’ fjernes. Det er en af årsagerne til din hest skal restituere efter en Fysiurgisk Afbalancering, da dette system arbejder videre lang tid efter mit arbejde er slut. Som terapeut er det min opgave at mærke hvor der er nedsat ‘puls’ i systemet og fortælle hestens krop at den skal sætte ekstra ind i området via forskellige teknikker.

 

“Kranio Sakral Terapi er en af de mest blide afbalanceringsteknikker der findes, derfor er det også meget effektivt til sensitive heste eller heste med store smerter.”

 

Hvad kan KST gøre for min hest?
KST kan hjælpe med at afbalancere hestens led faktisk menes det at KST kan afspænde 25% af alle låsninger i led, bl.a. derfor vælger jeg altid at forsøge med KST før mobilisering anvendes på led. Dette er en af de absolut blideste teknikker som kan anvendes på hele hesten krop også til afspænding af muskulaturen. Der arbejdes også med at afspænde selve kraniet, der består af i alt 34 knogler, som skal være i balance for hele systemet virker. KST er en af de teknikker jeg oplever virker bedst for flest heste, da hestene tager godt imod og ofte “falder i søvn” i forbindelse med KST.

Kranio Sakral Terapi aktivere det parasympatiske nervesystem