En balanceret forpart?

Byt din e-mail adresse til 4 værdifulde moduler
med teori og praksis om at opnå en balanceret ridehest.

For at hestens led kan opretholde deres naturlige bevægelighed og position i hestens krop er det nødvendigt at musklerne der hæfter på knoglerne via sener er bløde og afspændte, derudover er det også vigtigt ledbåndene er med en vis spændstighed for at holde knoglerne på deres plads.

Når man taler om nedsat bevægelighed eller låsninger i led påvirker det hestens bevægelighed og giver et fysisk ubehag i hestens krop. Er der en eller flere låsninger i columna (hvirvlesøjlen) vil dette klemme om nerverne og blodkaret ved det enkelte led – hestens nerver vil blive dårligt ernæret som skaber problemstillinger forskellige steder i hestens krop. Det kan udmunde sig i problemer med hestens muskler eller organer da disse ikke kan modtage beskeder fra den klemte nerve.

 

Hvorfor opstår låsninger?
Låsninger i led kan opstå af flere forskellige årsager, det kan være efter styrt på folden, uheldige bevægelser, forkert tilpasset udstyr, overbelastende træning hvor hesten har kompenseret, muskelspændinger der trækker i senerne, der hæfter på de forskellige knogler.

 

“Jeg mobilisere først på leddene, når hestens muskler er afspændt og hestens kranio sakrale-rytme er i balance, det sikre din hest er balanceret bedst muligt.”

 

Hvad er ledmobilisering – og hvad gør det for min hest?
De forskellige led i hestens krop har en vis bevægelighed i forhold til hinanden. Nogle led kan bevæge sig mere, end andre. Når jeg mobilisere en hest har jeg først afspændt området med en eller flere af mine andre teknikker. Dette gør leddene nu kan bevæge sig uden modstand fra muskler/sener eller ledbånd. Jeg arbejder indenfor leddets naturlige bevægelighed med små blide bevægelser, der hele tiden øger bevægeligheden mere og mere for hver blide bevægelse. Mobilisering er en af de mest skånsomme måder, at arbejde med leddene på. Jeg mobilisere leddene ud fra en fysioterapeutisk og osteopatisk tilgang. Jeg genopretter ved min tilgang hestens naturlige bevægelse i leddene og sikre derved hestens fulde bevægelighed. Denne tilgang er meget blid og kan ikke gøre skade på din hest.

Som Fysiurgisk Hesteterapeut udfører jeg IKKE ledmanipulation da dette er forbehold en kiropraktor og arbejder i leddets absolutte yderstillinger.