En balanceret forpart?

Byt din e-mail adresse til 4 værdifulde moduler
med teori og praksis om at opnå en balanceret ridehest.

 

Første gang min unghest har rytter i sadlen

Første gang min unghest har rytter i sadlen

Jeg tager heste i træning hvert år fra april-oktober. Når du sender din hest i træning hos mig udarbejdes der en individuel træningsplan, der matcher dine ønsker – og hestens fysiske og mentale formåen. Det er min passion at uddanne og træne heste til at blive sunde & holdbare rideheste. I træningen af din hest kombinere jeg mine kompetencer som Fysiurgisk Hesteterapeut & BBH Basisinstruktør. Jeg arbejder ud fra tanken om forstår hestens opgaven og kan hesten udføre opgaven fysisk vil det skabe en villig, dynamisk og glad ridehest.

Konkrete træningstips, inspiration til dit hestehold, gode tilbud og meget mere

Udarbejdet af Jeannette Glerup; indehaver af BedstTilHest.dk – BBH Basisinstruktør & Fysiurgisk Hesteterapeut

 

Livet som træningshest:
Træningen af din hest er ganske få timer af det samlet forløb hos mig – derfor er det vigtigt, din hest trives og får dækket sine naturlige behov. Det er min overbevisning, at der er 3 hovedområder, der er afgørende for, at skabe optimal træning; Hestens miljø og fodring, hestens fysiske velbefindende samt tilliden mellem hest & rytter/træner.

 

Hestens miljø og fodring:
Det er vigtigt din hest trives – derfor opstaldes din hest i min træningsstald, i store bokse opført i 2016. Din hest vil naturligvis være på fold i døgnets lyse timer. Meget foldtid dækker hestens behov for fri bevægelighed. Din hest har ad libitum tilgang til kørt kvalitets wraphø med analyse. Både på fold og i stald. Din hest fodres en gang dagligt med organiske vitaminer og mineraler – eller eget medbragt foder.

 

Hestens fysiske tilstand:
For at din hest kan trænes optimalt og med bedst mulige forudsætninger er det vigtigt din hest er i fysisk balance, med afspændte muskler og velfungerende led. Som uddannet Fysiurgisk Hesteterapeut hjælper jeg hestens krop via Fysiurgiske Afblanceringer og aroma terapi – dette er naturligvis inkluderet i træningsforløbet.

 

Tillid mellem hest og rytter/træner:
Helt instinktivt er mange af de ting vi mennesker ønsker at gøre med vores heste unaturlige og i strid med hestens naturlige motivationer. Derfor er det vigtigt at skabe tillid og skabe positive associationer til arbejdet med rytteren/træneren hos din hest. Det er min opgave at træne med din hest så hesten hele tiden får positive oplevelser med træningen, hvor opgaverne matcher din hest både fysisk og mentalt. Ved at balancere træningen på den rette måde får vil hesten ønske at deltage i træning – glad og villigt.

 

“Jeg ønsker at hjælpe dig til at forstå de redskaber samt tilgang jeg bruger, når jeg træner din hest. Hvis du har et konkret ønske eller spørgsmål vil jeg altid stå klar til at rådgive dig.”

 

Inden din hest kommer i træning:
Skal din hest have ordnet hove – hovene er hestens fundament, derfor er det vigtigt med gode, sunde, velplejede hove enten med eller uden sko, efter hestens behov.

Skal din hest have tjekket tænder. Hestens tandpleje spiller ind så hesten kan optage sit foder korrekt. Hestens kæbeled og tungeben vil ofte blive låst, hvis hesten har tandspiser. Det er vigtigt hestens kæbeled kan bevæge sig frit og afspændt for at give hesten bedst mulige betingelser for en optimal balance.

Skal din hest været vaccineret og være tjekket for orm (og evt. behandlet).

 

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Tilridning:
Starten på hesten karriere som ridehest. Hvis du gerne vil have en ridehest der forstår dine signaler, reagere for lette hjælpere, er veltilpas ved opgaverne kan jeg hjælpe dig. Det er for mig meget vigtigt at sikre din hest er sund og stærk i kroppen så den kan honorerer at have rytter på ryggen fysisk og hesten mentalt er med på opgaven og rolig. Jeg bruger derfor meget tid på at skabe et godt fundament for din hest – både fysisk og psykisk. Jeg tror på hvis vi skynder os langsomt, at vi når meget længere på sigt. Springes der elementer over i hestens tilridning vil disse komme til udtryk når hesten trænes videre. Du vil som hestens ejer modtage undervisning igennem forløbet så du selv kan forsætte den gode træning derhjemme.

 

Genoptræning:
Har du en hest, der har stået stille efter længere tids skade eller blot en hest, der skal startes op igen efter lang pause kan jeg hjælpe dig. Jeg samarbejder med dig og din dyrlæge om at lave en træningsplan der matcher ud fra hestens tidligere skade. Din hest vil blive trænet fra jorden, under rytter, med bomme, madrasser mv. alt efter hestens behov og skadens omfang. Din hest vil modtage de Fysiurgiske Afbalancering der måtte være behov for. Foruden suppleres der med brugen af magnetterapi produkter fra Torpol. Evt. kosttilskud kan tilkøbes, hvor der gives 10% rabat på alle de produkter jeg selv forhandler. Du vil blive instrueret i den videre træning hjemme ved dig selv og under forløbet blive undervist i de forskellige teknikker og træningsopgaver jeg anvender så du kan gøre det samme hjemme.

 

Omtræning af uhensigtsmæssig adfærd – ‘problemhestetræning’:
Har du en hest, der udviser en uønsket adfærd eller konfliktadfærd såsom at stejle, bukke, løbe afsted eller på andre måder udviser uhensigtsmæssig adfærd eller ønsker du blot at få omtrænet din hest til at bruge sig selv på en bedre og sundere måde?
Selvom problemet er at hesten eksempelvis stejler skal der hele tidens kigges på hesten med et helhedsorienteret blik. Det handler om at finde roden (årsagen) til hesten udviser den uønsket adfærd. Derfor arbejder jeg med at finde årsagen og fjerne årsagen.

Jeg starter altid med at gennemgå din hest fysisk og se din hest i bevægelse. Herefter startes træningen op med at øge hestens forståelse for opgaven, når hestens forståelse er på plads vil det gøre hesten mere rolig og sikre vi kan arbejde bedre og bredere med hestens krop.
Hvis hesten vedbliver med at udviser uønsket adfærd, er det vigtigt at få undersøgt om årsagen til adfærden kommer inde fra hestens i samarbejde med dyrlæge. Det vil hurtigt kunne opdages om problemet kommer indefra kroppen eller om der “blot” er tale om fysisk ubalance der stammer fra manglende forståelse og tillid til opgaven som skaber den uønsket adfærd.

Når hestens krop, forståelse og psyke er velfungerende igen er det meget vigtigt at understrege arbejdet skal forsætte derhjemme – derfor skal du som hestens ejer være med inde over og modtager undervisning. Jeg ser også gerne du er med på sidelinjen igennem hele forløbet, mens din hest er hos mig så du kender årsagen til problemet og ved hvorfor jeg har valgt netop de forskellige løsninger.

Din hest vil igennem forløbet naturligvis modtage de Fysiurgiske Afbalanceringer der må være behov for og samtidig hjælpes via magnetterapi fra Torpol. I visse sammenhænge kan gode kosttilskud og æteriske olier anbefales til at hjælpe din hest. Der gives 10% rabat på alle de produkter jeg selv forhandler.